DNSK COPENHAGEN

Nakit blagovne znamke Dansk Smykkekunst oblikuje Malene Storm, ki je  prva ustvarjalna in kreativna sila te danske blagovne znamke.

Postopek njenega oblikovanja se začne z razmislekom o tem, kakšen slog želi ustvariti. Pri oblikovanju jo navdihujejo kreativne ženske, ki znajo z drobnimi detajli poudariti svoj osebni slog. 

Ves nakit je prevlečen z 14-karatnim zlatom, srebrom ali rodijem. Srebro in rodij sta si zelo podobna - vendar se zdi, da je srebro nekoliko bolj belo - še posebej v mat različici. Srebro lahko potemni, medtem ko je rodij zelo odporen in ostane lepši dlje časa.

Baker je eden izmed njenih najljubših materialov za oblikovanje nakita. Baker je 100% naravni element in naravno ne vsebuje niklja. To je zelo odporen material, hkrati pa se ga lahko oblikuje na veliko različnih načinov. Baker ima tudi dobro težo – kar Malene zelo ceni, saj bi želi, da ima nakit nekaj teže.

Rada uporablja tudi medenino, ki je mehkejša in omogoča oblikovanje npr. odprtih zapestnic, tako da se le te vedno popolnoma prilegajo vašemu zapestju. Medenina je zlitina staljenega bakra, ki ji dodamo cink.

Če je zaradi dizajna potrebno pri oblikovanju uporabiti veliko kovine - uporabi lažji material kot čisti baker in manj mehak material kot medenina. To je običajno baker, pomešan s kositrom, v razmerju 83% bakra in 17% kositra.

Trenutno so v trendu biseri. Malene vedno uporabi prave sladkovodne bisere (nikoli plastičnih ali akrilnih kroglic). Ker se pravi biseri med seboj nekoliko razlikujejo tako po obliki kot po barvi, je vsak biserni nakit zelo poseben.

Za malo več glamurja Malene zelo rada uporabi kristale, ki se zaradi značilno rezanih površin glamurozno svetlikajo. Med izdelki Dansk Smykkekunst boste našli kubični cirkonij, ki je umetno izdelan dragi kamen, vendar je trši in kakovostnejši od navadnih kristalov. Pri oblikovanju pa pogosto pomisli ozroma uporabi tudi steklene kristale, ki zelo lepo odbijajo svetlobo.


Starejša objava Novejša objava