Blog

Pop up razstava / Industrijski oblikovalec David Tavčar

Tisti, ki nas poznate, že veste, da imamo radi mlade oblikovalce, ki nam neobremenjeno s trenutnimi komercialnimi trendi ponujajo sveže in drugačne poglede na oblikovanje.

Odločili smo se, da to poletje popestrimo s serijo prodajnih pop up dogodkov, ki se bodo odvijali v naši trgovini in atriju pred njo. Serijo dogodkov tako začenjamo z nadvse perspektivnim, zelo mladim domačim industrijskim oblikovalcem Davidom Tavčarjem.

Kljub rosni mladosti je bil David za svoje delo že nagrajen z zvenečimi nagradami in razstavami. Njegov delo je vključeno v stalno zbirko muzeja Schloss Hof v Avstriji, oblikoval pa je tudi že za tako prestižne stranke, kot je denimo kraljeva družina Liechtenstein. Ker dober glas seže v deveto vas, so ga kakopak opazili tudi doma. Sodeluje namreč pri velikopotezni prenovi hotela Koper.

Oblikovanje je študiral na dunajski Univerzi uporabnih umetnosti, kjer je pod vplivom odličnih mentorjev razvil svoj hudomušen in občasno tudi provokativen slog oblikovanja.

V Paradi se bo David predstavil z uporabnimi izdelki, med katerimi so ročno potiskane moške boksarice, kuhinjske krpe, rute in šali ter dekorativne blazine in papirna galanterija. A le brez skrbi – če boste zaradi morebitne višje sile zamudili naš pop up dogodek, boste njegove izdelke pri nas lahko kupili tudi pozneje.

Več o Davidu in njegovem delu pa lahko preberete na spodnjih povezavah:

rtvslo.si
tvambienti.si

Valentina Vovk | Parada Lifestyle